2009 m. lapkričio 3 d., antradienis


ŽAIDIMO APŽVALGA - STREET PAINTBALL

Tai pakankamai naujas žaidimas, šį pasaulį išvydęs tik praeitais metais. Kadangi yra išleistas olandų firmos, tai yra mažai žinomas, bet, manau, šiam žaidimui lentynoje vietą ras kiekvienas žaidėjas, kuriam patinka smagūs vakarėlių žaidimai.

Tai reakcijos žaidimas, kur reikia kuo greičiau susiorientuoti ir priimti tinkamiausią sprendimą. Šį žaidimą gali žaisti nuo trijų iki šešių žaidėjų, bet geriausia jį žaisti šešiese. Kiekvienas žaidėjas gauna savo komandos šešias korteles (komandos narius) ir savo komandos spalvos kamuoliuką, kuris padedamas stalo viduryje. Taip pat stalo viduryje yra padedamos įvykių kortelės, kuriose yra pavaizduotas vienas arba keli komandų žaidėjai. Kiekvienas žaidėjas iš eilės verčia po vieną kortelę ir, priklausomai kas ten pavaizduota, greitai priima sprendimą. Jei ten yra taikus kažkurios komandos narys reaguoti nereikia, bet jei jis turi ginklą (dažniausiai jis būna užslėptas ir matosi tik mažoji jo dalis) reikia kuo greičiau griebti savo kamuoliuką ir jį mesti į žaidėją, kurio spalva sutampa su atverstu ginkluotu komandos nariu. Tuo tarpu šio žaidėjo tikslas - pagriebti tris priešininkų kamuoliukus (jei yra žaidžiama šešiese), kad šie negalėtų į jį mesti. Jei tai jam nepavyksta, jis praranda vieną komandos narį. Jei spėja sugriebti - išsaugo. Bet reikia būti atidžiam, kartais priešininkas būna ginkluotas, bet kortelės krašte šiek tiek matosi policijos malūnsparnis. Jei jūs metate kamuoliuką, policija tai pamato ir vieną jūsų komandos narį uždaro į kalėjimą. Taip pat yra dar daktaras. Jei jis yra atverčiamas, reikia kuo skubiau pagriebti savo kamuoliuką ir uždėti ant šios kortos tada vieną nušautą komandos narį jūs sugražinsite į žaidimą. Viena iš smagiausių kortų, tai kur pavaizduoti keli ginkluoti komandos nariai. Ši korta reiškia dvikovą.

Žaidimas baigiasi, kai kažkuris žaidėjas praranda visus šešis savo komandos narius. Laimi žaidėjas, išsaugojęs daugiausiai komandos narių.

Labai smagus žaidimas. Nors pirmą partiją sunku susiorientuoti kas ką daro, bet po kurio laiko visi perpranta.

Pliusai: Žaidimas pakankamai trumpas, partija trunka nuo dešimties iki dvidešimt minučių. Žaidimo metu visi žaidėjai turi laikyti rankas po stalu ir tik žaidėjas, kuris verčia kortą, vieną ranką laiko virš stalo. Šitokia paprasta aplinkybė įneša į žaidimą papildomos įtampos ir visus gerai nuteikia kovai. Pakankamai geras sprendimas yra mesti kamuoliukus, nes tai labai nuotaikingas užsiėmimas. Ypač smagu kai būna dvikova.

Minusai: Šį žaidimą gali žaisti ribotas žmonių skaičius nuo trijų iki šešių. Jei žaidžia trise - viską lemia greita reakcija, todėl lėtesni žaidėjai praktiškai neturi šansų laimėti. Tuo tarpu žaidžiant šešiese klaidų būna daugiau (nėra lengva pastebėti malūnsparnius), ir lėtesniems kartais pasiseka, kad jie nesureagavo. Žaidžiant pirmą kartą labai sunku prisiminti ką kuri kortelė reiškia, juk sprendimą reikia priimti labai greitai. Todėl būtų puikų jei būtų kažkoks lengvesnis variantas naujokams.

Pats nesu didelis reakcijos žaidimų fanas, bet šitas žaidimas, ypač kai žaidėme šešiese, man patiko. Kai žaidžia didelis žaidėjų skaičius ne vien reakcija yra lemiantis faktorius. Manau tai puikus žaidimas apšilimui prieš žaidžiant kažką rimtesnio, arba puikus vakaro užbaigimas įtampai „nuleisti“.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą