2009 m. sausio 30 d., penktadienis




STALO ŽAIDIMAS: WIKINGER
Žaidimas „Wikinger“ – tai smagus, „Carcasonne“ tipo stalo žaidimas dvelkiantis šaltais ir niūriais Norvegijos fiordais.
Žaidimo legenda:
Žaidėjai keliaudami iš savojo gimtojo fiordo išplaukia į jūrą, kad atrastų naujas salas ir jose įsikurtų nauja bendruomenė. Salose apsigyvena Jarlai, kurie visiems vadovauja; žvalgai, kurie ieško naujų žemių; amatininkai, kurie aprūpina bendruomenę reikalingais daiktais; žvejai, kurie aprūpina visus maistu ir kariai, kurie saugo bendruomenę nuo priešiškų drakarų antpuolio.
Žaidimo eiga:
Kiekvienas žaidėjas gauna savo fiordo kortelę, kuri tampa jo žaidimo lenta, kurioje jis turi statyti salas ir dėti figūrėles. Salų statymo tvarka: salos turi būti tvarkingos, o figūrėlės, kurios yra skirtingų spalvų gali būti statomos tik į tos spalvos figūrėlės eilę.
Žaidimas susideda iš šešių raundų. Raundo pradžioje visi žaidėjai aukcione perka salos korteles ir figūrėlę. Pradedantysis žaidėjas pirmas perka figūrėlę, jis gali pasirinkti tiek pigesnę, brangesnę. Viskas priklauso nuo to, kokios salos ar figūrėlės jam šiuo metu labiausiai reikia. Renkantis reikia atkreipti dėmesį ne tik į figūrėlę, bet ir salos kortelę, kuri yra kartu. Salos kortelės yra trijų rūšių: salos pradžia, vidurys ir salos pabaiga. Dažniausia tai ir būna pagrindinė priežastis rinktis brangesnę, bet labiau reikalingą kombinaciją. Pats aukcionas yra gana įdomiai sugalvotas: tai yra ratas su numeracija nuo 0 iki 11 (skaičius ir parodo kiek reikia sumokėti), žaidimo pradžioje, pagal nustatytą tvarką yra sudėliojamos figūrėlės ir kortelės.
Figūrėles(žmogeliukai) yra penkių spalvų:
· mėlyni- žvejai. Jie gaudo žuvį ir aprūpina bendruomenę maistu;
· geltoni- auksakaliai, turint nemažai šių figūrėlių jūs visada būsite apsirūpinę pinigais;
· žali- žvalgai, jie duoda taškus, o jei jų eilėje žemiau yra auksakaliai ir žvejai tai gaunate taškus ir už juos;
· raudoni- jarlai, kiekvienas iš jų duoda po du taškus;
· juodi- kariai, atmuša priešiškai nusiteikusių laivų atakas ir taip pat duoda taškų;
· o pilki- keltininkai, jie svarbūs, nes perkelia figūrėles iš fiordo į salas.
Visos figūrėlės turi savų pliusų, todėl kurioms suteikti pirmenybę priklauso nuo kiekvieno žaidėjo pasirinkimo.
Kai jūs pasirenkate kombinaciją, jūs padedate salos atkarpos kortelę ten, kur tinka ir ant tos kortelės taip pat galite padėti figūrėlę. Bet tik tuo atveju, jei kortelę jūs padėjote į tos spalvos figūrėlės eilę. Kitu atveju jums teks figūrėlę padėti į fiordą. Iš ten į salas figūrėlę galės perkelti tik keltininkas. Aukcione figūrėlės dažnai pinga. Tai atsitinka tada, kai pačios pigiausios vienos spalvos figūrėlės visos yra nuperkamos. Tuomet aukciono ratas yra pasukamas taip, kad sekanti figūrėlė būtų ties 0 padala. Tokiu būdu atpinga visos figūrėlės. Aukcionas tęsiasi kol yra parduodamos visos figūrėlės. Po 1,3 ir 5 raundų yra gaunami pinigai tik už „auksakalius“, po 2,4 ir 6 yra skaičiuojami taškai už visas figūrėles. Žaidimo pabaigoje dar yra suskaičiuojami taškai už didžiausią salą, likusius pinigus, keltininkus, žvejus. Laimi žaidėjas, surinkęs daugiausiai taškų.
Visos figūrėlės pakankamai svarbios, todėl pačias salas reikia vystyti taip, kad būtų įvairių profesijų atstovų. Viso žaidimo metu jūs negaunate už žvejus nieko, bet jei neturėsite jų žaidimo pabaigoje - tai teks nemažai atiduoti sukauptų taškų. Jei pamiršite karius ir neatmušite priešininkų atakos, galite negauti taškų ir už žemiau esančius žvalgus, auksakalius.
Šiame žaidime iš tiesų strategija tik viena - sukurti salų koloniją, kurioje būtų visų profesijų figūrėlių beveik po lygiai. Tai, sakyčiau, sėkmingiausia kombinacija.
Beje, žaidimas yra kartu su papildomomis kortelėmis, kurių dėka šis žaidimas tampa sudėtingesnis ir įdomesnis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą