2009 m. sausio 22 d., ketvirtadienis


STALO ŽAIDIMŲ KŪRĖJAI: REINER KNIZIA

Šis žaidimų Kūrėjas man visada buvo kažkokia mistika, kiekvieną kartą, nusipirkęs eilinį jo žaidimą(turiu jau keliolika) klausdavau savęs, ar gali tiek žmogus sukurti? Vienu metu buvau įsitikinęs, kad REINER KNIZIA - tai daugiau prekės ženklas, kuriam dirba keliolika autorių. Pagalvokite patys - jis yra išleidęs apie 500 žaidimų. Pasaulyje vienetai stalo žaidimų firmų, kurios turėtų panašų asortimentą, o čia vienas žmogus!
Neblogai ar ne? Įdomu ar kada nors atsiras kūrėjas, kuris pabandys jį pralenkti?
Reiner Knizia gimė Vokietijoje . Ulmo universitete (Vokietija) įgijo matematikos daktaro laipsnį. Dirbo informacinių technologijų srityje. Ilgus metus dėstytojavo įvairiose aukštosiose mokyklose. Dėstė matematiką, vadybą ir, kas įdomiausia, žaidimų kūrybą.
1999 - 2001 metais buvo Žaidimų autorių asociacijos pirmininkas. Šiuo metu Reiner Knizia gyvena Didžiojoje Britanijoje ir užsiima tik žaidimų kūrimu ir knygų rašymų.
Dauguma šio autoriaus žaidimų išsiskiria iš kitų nesudėtingomis taisyklėmis, bet turi nestandartines strategijas ir dažniausiai yra abstraktus. Jis kuria tiek vyresniems, tiek vaikams ir yra pradininkas naujos kartos elektroninių stalo žaidimų. Už kuriuos jau yra gavęs ne vieną prestižinį prizą. Be žaidimų jis yra parašęs nemažai knygų apie stalo žaidimus. Vieną tokią apie žaidimus kauliukais turiu ir pats. Kaip tik paskaitęs šią knygą aš ir supratau - jei jau žmogus žino tiek žaidimų, tai nenuostabu, kad gali sukurti daug. Juk nauja - tai užmiršta sena, tik pateikta naujai.
Turėjau didelį norą išvardinti prizus kuriuos yra gavę jo žaidimai, bet atsibodo skaičiuoti. Tai, kad Vokietijoje yra susirinkęs nemažai, tikriausiai nieko nestebina. Taip pat yra gavęs Suomijoje, Švedijoje, Prancūzijoje, Danijoje, Austrijoje, Japonijoje, Ispanijoje. O praeitais matais Vokietijos Metų žaidimo prizą gavo abejose kategorijose - ir suaugusių (Keltis), ir vaikų (Wer War‘s?).
Dar norėčiau paminėti jau ir lietuviams žinomus Reiner Knizia stalo žaidimus, kurie yra pardavinėjami Lietuvoje: Lord of the Ring, Blue Moon City, Beowulf, Durch die Wuste, Genial, Risk exspress, Safari, Pickomino, Bunte runde, Schatz der Drachen, Schild kroten rennen ir t.t..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą