2009 m. vasario 23 d., pirmadienis



VOKIETIJOS STALO ŽAIDIMŲ GAMINTOJAS-
LUDO FACT

Šiais laikais visi linkę galvoti, kad viskas gaminama Kinijoje. Todėl stalo žaidimų kainos jiems atrodo per didelės. Norėčiau pristatyti jums vieną Vokietijos įmonę, kuri yra visai ne Kinijoje ir gamina kokybiškus stalo žaidimus. Kai kurie iš šioje įmonėje gaminamų žaidimų atkeliauja ir į Lietuvą.
Ludo Fact yra įsikūrusi Jettingen-Scheppach miestelyje (25 kilometrai nuo Augsburg). Savininkas ir kompanijos prezidentas Horst Walz įkūrė Ludo Fact 1995 metais. Pavadinimui žodžius panaudojo iš lotynų kalbos: „ludare“ (žaidimas) ir „facere“ (padaryti). Ponas Walz norėjo, kad pavadinime atsispindėtų firmos veikla - žaidimų dėžučių ir žaidimo komponentų gamyba.
Šiandien Ludo Fact pagamina 2500 žaidimo dėžučių per valandą, taigi apie 40-50 tūkstančių žaidimų per dieną. Per metus - 10 milijonų stalo žaidimų. Aktyviausias sezonas yra nuo rugpjūčio iki vasario mėnesio. Kompanijoje dirba apie 170 darbuotojų. Jų klientai - 100 leidėjų iš 20 šalių, ir šis skaičius vis auga. Ji gamina stalo žaidimus tokioms firmoms kaip: Rio Grande Games, Kosmos, Abacusspiele, HUCH ir Amigo Spiele.
Ludo Fact gamina žaidimams dėžutes, žaidimo laukus, lapus su išspaudžiamais elementais, taip pat užsako medines figūrėles iš kitų gamintojų. Jie pilnai sukomplektuoja žaidimus ir leidėjas gauna pilnai paruoštą stalo žaidimą. Kai tik žaidimas supakuojamas, jis yra perduodamas Ludo Packt (transporto kompanija įkurta 2000 metais), kuri kiekvieną dieną išveža 15 tūkstančių blokų su žaidimais dvidešimčia sunkvežimių. Ludo Pact suteikia galimybę klientams per internetą valdyti savo užsakymus, kontroliuoti išvežimus, matyti produkcijos likučius, taip pat klientas gali paskirstyti prekes tiesiai į parduotuves. Dirbant leidėjams su šia kompanija lieka tik kurti žaidimus ir tartis su žaidimų platintojais, o gamyba ir transportavimu klientams pasirūpina Ludo Fact. Kai visus darbus atlieka viena įmonė, sutaupoma daug laiko ir lėšų. Taip pat lengviau užtikrinti kokybę.
ĮDOMUS FAKTAS: kai kuris nors žaidimas laimi SPIEL DES JAHRES (Vokietijos metų žaidimo) apdovanojimą, leidėjai turi būti pasiruošę per trumpą laiką, pagaminti kelis šimtus tūkstančių žaidimų. Ir tik Ludo Fact atitinka šiuos leidėjų lūkesčius ir reikalavimus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą