2009 m. vasario 10 d., antradienis


ŽAIDIMŲ GIDAS

Į STALO ŽAIDIMŲ PASAULĮ kiekvienas ateina savu keliu. Vienas draugų kompanijoje pažaidžia stalo žaidimą ir jam labai patinka, kitas - kažkur perskaitęs nusprendžia nusipirkti ir pabandyti, o trečias gauna stalo žaidimą dovanų. Kelių kaip atrasti šį pasaulį daug, bet klystkelių ir įvairių šunkelių dar daugiau. Kiekvienam stalo žaidimų fanui anksčiau ar vėliau atsiranda vienas klausimas: „kur galėčiau įsigyti gerą žaidimą?“. Atsakymas labai paprastas - šiais laikais net Maximoje galima jų rasti gana nemažą pasirinkimą, ką jau bekalbėti apie vaikų žaislų parduotuves ar netgi specializuotas parduotuves ( D6, Galvosūkių pasaulis ar Hobby Shop) . Bet kaip žinoti, kuris geras, o kuris nevertas dėmesio? Ir svarbiausia, kaip žinoti, kuris patiks man ir mano draugų kompanijai? Visi žmonės skirtingi: vieniems patinka sunkūs strateginiai, kitiems linksmi reakcijos. Žaidimų rūšių, pogrupių yra tikrai nemažai. Žaidimai labai skirtingi ir jų tikrai Lietuvoje daug. Šiuo metu jau galima rinktis iš maždaug 500 skirtingų. Ne paslaptis tokiame kiekyje tikrai atsiras koks šimtas kitas ir visai niekam tikusių žaidimų, kurie į Lietuvą atkeliavo galbūt ir todėl, kad buvo gauti už gera kainą.
Tai kaip iš šios gausybės atskirti „pelus nuo grudų“?. Norėčiau pasiūlyti keletą patarimų, kurie, tikiuosi, jums bent šiek tiek padės:

  1. Geriausias būdas išsirinkti gerą žaidimą - jį pažaisti ir, jei yra galimybė, net kelis kartus. Kartais būna tokia puiki kompanija, kad žaidimas atrodo tiesiog fantastiškas. Bet iš tikrųjų žaidimas nieko dėtas, fantastiška buvo kompanija. Pažaisti žaidimus ir juos išbandyti galite ne tik pas draugus, bet ir Rikio, Hexagon ir Vilniaus stalo žaidimų klubuose. Taip pat specializuotose stalo žaidimų parduotuvėse.

  2. Pasiskaityti žaidimų apžvalgas. Daugumas skaito aprašymus internetinėje parduotuvėje, bet, supraskite teisingai, ten reklaminiai tekstai. labai abejotina ar rasite jūs ten objektyvios informacijos. Aišku kartais geriau tokia informacija nei jokios. Žaidimų apžvalgas galite pasiskaityti ir šiuose bloguose: minčių krioklio ir žaidimų patarėjo. Taip pat Rikio tinklalapyje.

  3. Galite pasiskaityti forumuose, tiesa Lietuvoje galėčiau rekomenduoti tik vieną - Supermamos forumą. Informacijos mažoka, bet bendrą vaizdą susidaryti galima.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą