2009 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis


TETRIS+BINGO= FITS

Vienas geriausių pasaulio žaidimų kūrėjų Reiner Knizia sukūrė dar vieną šedevrą. Šis autorius nenustoja manęs stebinti savomis idėjomis. Tikriausiai daugelis atsimena vieną iš pirmųjų kompiuterinių žaidimų Tetris. Stalo žaidimas Bingo, manau, ne ką mažiau girdėtas. Pamenu vaikystėje turėjau abu šiuos žaidimus. Bet niekada negalvojau, kad abu sukryžminus gausis kažkas įdomaus. O, pasirodo, viskas įmanoma. Bent jau Reiner‘iui. Paskaičius trumpą šio žaidimo aprašymą ir pats užsimaniau jį išbandyti. Tikiuosi ir jums jis patiks.
Žaidimo pradžioje kiekvienas žaidėjas gauna vienodą komplektą „tetriškų“ figūrų ir žaidimo lentą su nuolydžiu. Žaidimas prasideda tuo, kad kiekvienas žaidėjas nuleidžia žaidimo lentoje savo startinę figūrą. Po to, ėjimas po ėjimo, yra traukiamos kortos kuriose yra pavaizduotos figūros. Jas žaidėjas turi nuo savo lentos viršaus nuleisti į apačią. Žaidėjas gali figūrą pakreipti kaip tik nori ir padėti į bet kurią eilę. Po to figūra yra paleidžiama. Nuslydusi į apačią ji susijungia su kitomis figūromis.
Žaidimas tęsiasi 4 raundus. Kiekviename iš jų yra dar papildomi tikslai, kuriuos įvykdžius yra gaunami papildomi pergalės taškai. Pavyzdžiui už tai, kad pavyko nurodytas vietas palikti neuždengtas.
Žaidimas man pasirodė labai įdomus: paprastos taisyklės, o svarbiausia – jis lengvai įtraukiantis, greitai sudominantis. Manau tai puikus žaidimas šeimai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą